top of page

Laulmine töökaaslastega?

Updated: Nov 10, 2023


women singing

Tänapäeva kiire tempo maailmas otsivad ettevõtted pidevalt uuenduslikke viise tiimiliikmete paremaks kaasamiseks, loovuse ja tiimitöö arendamiseks. Kuigi tiimitöö harjutused ja koolitusprogrammid on alati omal kohal, on olemas üks varjatud pärl, mis pakub eriti unikaalset ja nauditavat teed nende samade eesmärkide saavutamiseks – laulmine. Jah, Sa lugesid õigesti! Laulmine pole mõeldud ainult duši või laulukaare aluseks tegevuseks, see võib olla võimas tööriist isiklikuks ja professionaalseks arenguks.


1 - Laulmine vähendab stressi ja suurendab heaolutunnet


Laulmine on üks loomulikumaid stressileevendajaid. Kui inimene tegeleb laulmisega, võivad laulmisel vabanevad endorfiinid vähendada olulisel määral stressitaset ja suurendada üldist heaolu. Õnnelikum ja tervislikum tiim on teadupärast produktiivsem.



2 - Laulmine arendab suhtlemisoskuseid

woman and man singing

Koos teistega laulmine nõuab tõhusat suhtlemist kaaslauljatega, et kõik ikka ühel ja samal hetkel, ühe ja sama noodiga alustaksid ja lõpetaksid. See nõuab lauljatelt üksteise märkamist, kuulamist, kehakeele jälgimist ja ühes hingamist. Tiimiliikmed saavad neid kuulamisoskusi harjutades muutuda osavamaks klientide, kolleegide ja koostööpartnerite mõistmisel. Ja see kõik kandub üle ka töökeskkonda ja tiimi omavahelisse koostöösse. Efektiivne suhtlemine on edukate projektide ja eesmärkide saavutamiseks hädavajalik.



3 - Laulmine toetab loovust ja probleemilahendusoskusi


Laulmine on loominguline väljund, mis stimuleerib paremat ajupoolt, mis on tuntud loovuse ja abstraktse mõtlemise poolest. Muusikaline eneseväljendamine võib avada töö juures värskeid vaatenurki probleemide lahendamisel ja toetada innovatsiooni.


4 - Laulmine tugevdab tiimisuhteid


Koos teistega laulmine julgustab tiimiliikmeid töötama harmoonias sõna otseses mõttes. Musitseerimine tiimina tugevdab inimeste omavahelisi sidemeid, usaldust ja ühtsusetunnet, mis võib kanduda üle ka töökohale ja parandada töötulemusi.



5 - Laulmine on lõbus ja kaasav

women singing

Ennekõike on laulmine lõbus! Lõbusate tegevuste toetamine tööandja poolt võib märkimisväärselt suurendada tiimiliikmete rahulolu ja vähendada kaadrivoolavust. Kujuta ette kõiki neid erinevaid võimalusi, mis avanevad, kui tuua laulmine oma tiimiliikmeteni. Olgu selleks regulaarsed koori- või vokaalansambliproovid või karaokevõistlused. Laulmine võib olla inspiratsiooni ja isikliku kasvu allikas, mis toetab ka ettevõtte arengut.




Kas oled valmis oma ettevõttes järgmise sammu astuma, et aidata kaasa õnnelikumale, produktiivsemale ja harmoonilisemale töökeskkonnale?


Oleme SoundVille Studios valmis viima Sinu ettevõttes läbi laulva ürituse või töötoa, mis on mõeldud tiimiliikmete potentsiaali avamiseks. Võta meiega julgelt ühendust, et uurida koostöövõimaluste kohta.



bottom of page